Kurikan Kukkakontti

Asematie 7, 61300 KURIKKA

Tiesitkö, miten Kurikan Kukkakontin jouluistutukset syntyvät?

9.12.2020

Jouluistutuksiemme historiaa…

Aikojen alussa eli 80-luvulla, kun itse olin vielä koululainen, perheeni sai vieraaksemme mummani Eilan Oulusta. Eila-mumma oli ollut kukkakauppa-apulaisena oululaisessa kukkakaupassa ja hän taitoi jouluasetelmien teon. Mumma taikoi hienot asetelmat melkein tyhjästä ja hän oli tosi tarkka, että materiaalia ei mene hävikiksi; mumma hyödynsi luonnonmateriaalia koristeeksi sekä loi koristeita ihan omalla luovuudella. Istutusten tuli olla myös niin hyvin tehtyjä, että kestävät ylösalaisin nostamisen.

Mumman oppeihin ennätti hyvissä ajoin veljeni vaimo, Tarja. Kerrottakoon, että ymmärsin hyvissä ajoin kykenemättömyyteni istutusten tekoon. Kävin kursseja aiheesta, mutta lopputulos oli, että istutukseni olivat liian tiiviitä (painavia ja istutussammalta kului hillitön määrä).

Taikuri-Tarjan käsissä ovat  jouluistutuksemme syntyneet jo vuosikymmeniä! Eihän uskoisi tekijästä?

Mitä tarvitaan jouluistutuksen tekemiseen?

Jouluistutus syntyy istutusastiasta, -sammaleesta, -kukista ja koristeista. Liikkeessämme myytävät istutukset ovat kaikki meillä valmistettuja, ovat siis todellista käsityötä. Helpommankin väylän voisi valita ja ostaa valmiiksi tehtyjä, mutta valintamme on tämä. Haluamme, että saat oikeasti yksilöllisen työn, jouluhan on vain kerran vuodessa ja siihen kannattaa satsata.

Tarvitsemme luonnosta sammalta, käpyjä, oksia, mustikanvarpuja jne…

 

 

Tämä työvaihe ei ole niin helppo, kuin luullaan. Kukkakauppa-alalla työskentelevät ihmiset ovat yleensä luonnossa liikkuvia, nauttivat risujen ja oksien keräämisestä, mutta…itse olen ötökkäkammoinen, enkä mene metsään kuin ainoastaan pakkasella, kun ötökät, käärmeet, sisiliskot ja muut ovat huomaamattomissa.

Onnemme ovat eläkeläisvanhempani, jotka hoitavat tämän työvaiheen. He kulkevat metsissä ja etsivät hyvät sammaleet, keräävät käpyjä ja oksia. Kiitos heille!

Sen verran olen sammaleenkeruuta harrastanut, että tiedän sen olevan haastavampaa kuin ensi ajattelisi.

Seuraavaksi tarvitaan istutuksen kukat, astiat ja koristeet.

               

 

Aiemmin jouluistutukset tehtiin suurimmaksi osaksi koreihin. Nykyään erilaiset pelti- ja keraamiset astiat ovat suositumpia, niille on myös parempi uusiokäyttömahdollisuus.

Taikuri-Tarjamme loihtii kauniita, upeita, rustiikkisia, veikeitä ja vaikka mitä yhdistelmiä kukista, astioista ja koristeista.

Jouluistutus, miksi sellainen?

On ruukkukukkia ja leikkokukkia, mutta jouluistutuksia ei ole kuin jouluna. Niissä on yksinkertaisesti joulun taikaa.

Vuonna 2020

Joulumme tulee olemaan ainutkertainen. Yritetään tehdä tästä joulusta positiivinen, ehkä rauhallisempi monin eri tavoin. Joulukukilla saamme ylläpidettyä joulun tunnelmaa.

Kirjoittaessani tätä olen epätietoinen, miten joulu liikkeessämme tapahtuu. Tuleeko asiakkaita liikkeeseen vai asioidaanko puhelimitse, sähköpostilla, whatsappilla, verkkokaupassa, Interfloralla, Datafloralla, eKukalla?

Kaikin mahdollisin tavoin yritämme ylläpitää turvallisen asioinnin meillä, mutta asioida voi muillakin tavoin.

Ylläolevan asetelman voi tilata esim.

https://kurikankukkakontti.ekukka.fi/tuotteet/sesonki/joulu/276/Hyasintin_hohtoa

 

 

Voit soittaa 06 450 17070 tai 045 650 6626

Whatsappaa

Sähköposti:info@kurikankukkakontti.fi

Katsohan Facebook ja Instagram

Jouluistutuksen tulevaisuus…

Jouluistutukset ovat kuin kodin joulukoristelu. Joka vuosi niitä tehdään ja aina uudella ajatuksella, jotain vanhaa ja jotain uutta. Kuten elämäkin, perustuu johonkin vanhaan, mutta muuttaa aina muotoaan. Kehittyy.

Oikein ihanaa joulun odotusta!